Камери за външно наблюдение

Security camera on the pole against sky

Как да изберете камери за външно наблюдение

Сред широката гама охранителни камери на пазара особен вид са моделите камери за външно наблюдение. Те са специално създадени, за да осигурят максимална защита и качество на изображението при различни атмосферни условия, но разполагат и с още някои полезни функции. В следващите редове ще ви разкажем за особеностите на различните камери за външно наблюдение, както и за критериите, по които да изберете най-подходящите за вас.

Камери за външно наблюдение: кабелни или безжични

Камери за външно наблюдение 1 - бързо и лесно поставяне
Камери за външно наблюдение кабелни или безжични

Без значение дали ще поставяте камери за външно наблюдение у дома, пред офиса, на паркинг или пред бизнес сграда, те ще трябва да бъдат поне няколко. Най-лесният и бърз начин да създадете система с камери за външно наблюдение е те да бъдат безжични, тоест да предават сигнала си чрез интернет свързаност.

От една страна, това ще намали усилията по инсталирането на камери за външно наблюдение, тъй като няма да се налага да се прекарва окабеляване до всяка камера. Ще имате възможността да поставите камери за външно наблюдение на всяко място, на което пожелаете, бързо и лесно.

Камери за външно наблюдение 2 - лесно инсталиране
Камери за външно наблюдение – наистина качествена защита

Това, разбира се, ще намали и разходите, тъй като инсталацията на тези камери за външно наблюдение ще е бърза и без допълнителни разходи за електротехник и поправяне на щетите от инсталирането на кабелите. Нещо повече, ако имате достатъчна техническа грамотност, можете да инсталирате безжични камери за външно наблюдение и сами. Но ние не препоръчваме такъв вариант, особено ако става дума за наблюдение на бизнес обект. Специалистите по създаване на охранителни системи с камери за външно наблюдение могат да предотвратят появата на слаби места в системата и да ви гарантират, че получавате наистина качествена защита.

Още едно предимство на безжичните камери за външно наблюдение е, че можете да преглеждате записите или да наблюдавате на живо какво се случва в обекта през мобилното си устройство, където и да се намирате в дадения момент. Наличието на такива камери за външно наблюдение е особено удобно за големи или отдалечени обекти и имоти. Нещо повече, безжичните камери за външно наблюдение могат да се свържат с приложения за интелигентни аларми, които ще ви предупредят при всеки появил се пред камерите проблем, а вие ще имате възможността да проверите на мига какво точно се случва в обекта или жилището ви.

И все пак безжичните камери за външно наблюдение имат своите недостатъци. На първо място, те могат да станат обект на хакерска атака, в резултат на което да изгубите контрол над тях. Освен това тези камери за външно наблюдение работят с батерии, което означава, че ще има нужда да се грижите никога да не остават с изтощени батерии. И не на последно място, постоянната им връзка с Wi-Fi рутера ще намали скоростта на интернета, ако го използвате и за други нужди.

Камери за външно наблюдение: как да изберете качеството на картината

Камери за външно наблюдение 3 с високо качество
Камери за външно наблюдение с функции за нощно виждане

Факт е, че записите от охранителните камери за външно наблюдение могат да разкрият евентуални нарушения и престъпления от външни лица. За тази цел обаче трябва да разполагате с достатъчно качествени записи, на които да може ясно да се различи евентуалният нарушител. Затова е добре да заложите на възможно най-качествените камери за външно наблюдение, които можете да си позволите.

Ето няколко важни качества на различните камери за външно наблюдение, които да обмислите.

Камери за външно наблюдение с функции за нощно виждане

Ако държите да получавате качествена защита и през нощта, непременно заложете на камери за външно наблюдение с нощно или инфрачервено виждане. Не може да се каже еднозначно кои са по-добри, изборът се прави според особеностите на конкретния обект. Нашите консултанти могат да ви помогнат да изберете подходящите камери за външно наблюдение за вас.

Камери за външно наблюдение с високо качество

Този тип камери за външно наблюдение създават видео с добра резолюция, на което може ясно да се видят лица и дори да се увеличат, без чертите им да се размажат. Те са подходящи за обекти с висок риск, както и за наблюдение на производствени обекти, в които лесно да се идентифицират нарушителите сред работниците.

Камери за външно наблюдение с качествен обектив

Камери за външно наблюдение 4 със запис на видео
Камери за външно наблюдение с качествен обектив

Качествените обективи на някои камери за външно наблюдение също могат да повишат качеството на записите. От камери с лоши обективи обикновено се получават замъглени записи, които трудно могат да осигурят помощ при разследване.

Камери за външно наблюдение с възможност за контрол

Може да имате нужда от камери за външно наблюдение, които дават възможността да увеличавате или намалявате изображението, да местите обектива по хоризонтал или по вертикал. Това е прекрасна възможност, ако имате нужда от повишен контрол на наблюдението.

Камери за външно наблюдение със запис на видео

За да получите достъп до защитеното си видео, когато ви потрябва, ще трябва да се уверите, че заедно с подходящите камери за външно наблюдение, разполагате и със защитена система за съхранение на видео. Облачното съхранение може да бъде най-добрият вариант за вашия дом или бизнес, тъй като е интелигентно, лесно и гъвкаво.

Камери за външно наблюдение: допълнителни функции

Ето и още няколко допълнителни функции, които могат да ви осигурят различните модели камери за външно наблюдение.

Една от тях е визията. Факт е, че видовете камери за външно наблюдение рядко залагат на елегантна визия, тъй като при тях по-важни са практично насочените функции. Но все пак ако държите на визията, имате богат избор от възможности.

Камери за външно наблюдение 5 - по-голяма сигурност
Камери за външно наблюдение издържат на лошо време

Интелигентните камери за външно наблюдение могат да ви позволят да персонализирате работата им. Така те няма да изпращат предупреждения за нормални движения около сградата, а само за действителни инциденти със сигурността.

Моторизацията на някои видове камери за външно наблюдение ви позволява лесно да променяте изгледа на камерата. Това също е свързано с интелигентни възможности за дистанционно наблюдение на видео в реално време. С моторизирани камери за външно наблюдение можете дистанционно да променяте ъгъла на камерата и изгледа, така че да можете по-добре да наблюдавате какво се случва в конкретния момент.

Една от важните характеристики, които да търсите в камери за външно наблюдение, е устойчивостта им на външни влияния. Вашите камери за външно наблюдение ще бъдат поставени на открито, така че се уверете, че са добре подготвени да издържат на лошо време или на специфични за обекта условия (например повишено запрашаване, прекалено ниски или високи температури и др.)

Някои интелигентни камери за външно наблюдение могат да включват функции за автоматично осветление. Ако техните сензори за откриване на движение се задействат, те ще включат възпираща лампа, която да освети района за  по-голяма сигурност.

  • Камери за външно наблюдение - 1
    Камери за външно наблюдение 1 | ТЕОС Секюрити

Камери за външно наблюдение: кабелни или безжични

Камери за външно наблюдение: как да изберете качеството на картината

Камери за външно наблюдение: допълнителни функции

5/5 - (2 votes)
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!