Пожароизвестяване

Пожароизвестителни системи

Fire Bell Alarm (red)

Пожароизвестителна техника

Пожароизвестителните системи са алармени системи, предназначени за детекция и сигнализиране за пожарна опасност. Те се състоят от централна станция и периферни пожароизвестители.

Пожароизвестителите се делят на автоматични (наричат се още детектори или датчици) и ръчни.

Пожароизвестителните централи, от своята страна, се делят на конвенционални и адресируеми. При адресируемите централи всеки детектор има адрес или номер в системата. Това улеснява локализирането на евентуалното огнище на пожар при големи обекти. За адресируемите централи се използват само адресируеми детектори!

В зависимост от характера на обекта окомплектоването на системата може да бъде с оптично-димни, температурни или комбинирани детектори. Първите са предназначени да сработват при появата на дим, а там, където помещението е запрашено или задимено от наличните производствени мощности, се използват температурни детектори. Те сработват при покачването на температурата със скорост, надвишаваща пределно допустимата. Комбинираните детектори съдържат и двата сензора (оптично-димен и диференциално-температурен) в един корпус.

При конвенционалните централи за бързото локализиране на огнище на пожар се използват светлинни индикатори. Те се поставят обикновенно от външната страна на вратите на охраняваните помещения. В този случай се избират детектори с изход за светлинен индикатор.

За малки обекти, оборудвани с охранителна система, е възможно включване на допълнителни пожароизвестители в системата.

Как да подберете най правилната техника за Вашия обект?

Ние ще направим избора Ви лесен! Просто ни се обадете и ние ще изготвим проект на система за пожароизвестяване на Вашия обект. След което ще Ви предложим най-доброто техническо обезпечаване от фирми като MAG, SensoIris, Simpo и др.

За Вас остава да вършите по-важните за Вас дела и да оставите на нас професионалистите да си свършим добре работата.

Оценете ни
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!