Охранителни камери

Къде да поставите охранителни камери у дома

Охранителни камери 1 - съхранява записи
Охранителни камери е перфектен начин за защита
След като вече сте решили, че имате нужда от охранителни камери, значи добре осъзнавате каква сигурност могат да ви осигурят те. Наблюдението с охранителни камери е перфектен начин за защита не само на дома, който обитавате, но и на ваканционни или инвестиционни  жилища, в които не живеете постоянно. Те ще ви дадат възможност да виждате какво се случва с отдалечения ви имот във всеки един момент, без значение къде се намирате и без да се налага да го посещавате твърде често, само за да го нагледате. Освен всичко останало, те могат да бъдат включени към записваща система, която да съхранява записи от събития, както и към система за пожароизвестяване или алармиране, която би защитила още по-добре имота ви. Но освен наличието на охранителни камери, важно е и мястото, където ще ги разположите. Целта е с минимален брой охранителни камери да покриете максимална площ на наблюдение, за да осигурите най-добра безопасност на сградата отвън и отвътре.

Къде да сложите охранителни камери

Най-добре е да започнете поставянето на охранителни камери отвън навътре, по важност на използването им. Ето как: Охранителни камери в двора. Ако домът ви има двор с порта и пътека към входната врата на сградата, непременно ги защитете с външни охранителни камери. Дори да ви се струва банално, в повечето случаи крадците просто влизат през портата в двора, минават по пътеката и стигат до сградата. Добре е също да насочите охранителни камери към други места в двора, от които може да се промъкне външно лице, особено към задна врата, обрасли с растителност зони и др. Охранителни камери към улицата. Помислете дали не е добра идея новите ви охранителни камери да следят не само портата към двора или входната ви врата, но и улицата пред тях. Така ще имате възможност да заснемете по-лесно нашествениците. Охранителни камери в антре и на стълбище. Задължително е да наблюдавате всяко място, откъдето може да влезе престъпник. Разбира се, най-лесно и просто е да влезе през входната врата, така че е важно да имате охранителни камери в антрето. Ако имате стълбище, нека наблюдават и него.
Охранителни камери 2 - най-добра безопасност
Охранителни камери в дневната
Охранителни камери към задни врати, тераси, прозорци. Освен през входната врата, крадците често се промъкват и през задни врати, удобни за достигане тераси или прозорци. Огледайте добре дома си, особено ако живеете на нисък етаж, и се опитайте да прецените всички възможности за влизане, за да ги защитите с охранителни камери. Охранителни камери в дневната. Ако в дневната съхранявате скъпи вещи, документи, произведения на изкуството и др., непременно разположете охранителни камери и там. Охранителни камери в спалните. Ако държите ценни вещи или книжа в спалните си, добре е да им осигурите защита, като добавите охранителни камери и в тях. Охранителни камери в мазето. Мазетата също са чест обект на кражби, тъй като са отдалечени от зоните, в които обикновено има хора, а и са съвсем близо до входната врата. Ако имате мазе, най-добре е да го защитите с охранителни камери. Сложете охранителни камери на входната му врата, а ако има прозорци – и на тях. Охранителни камери на гаража или допълнителните сгради. Гаражът също е място, в което често нахлуват крадци. Това важи и за бараки в дворовете, особено ако в тях държите градински инструменти или ги използвате за работилници. Непременно се погрижете да добавите охранителни камери на ключови места – врата, прозорци – откъдето би могъл да влезе човек. Ако тези сгради излизат извън W-Fi обхвата в дома ви, можете да се снабдите с разширители на обхвата, които ще ви позволят да използвате пълноценно по-отдалечените охранителни камери.

Къде да не поставяте охранителни камери

Охранителни камери 3 - високо качество
Охранителни камери – работят добре в температурния диапазон
Има няколко места, на които е по-добре да нямате охранителни камери – и от гледна точка на закона, и от гледна точка на личния комфорт на семейството и гостите ви. Не поставяйте охранителни камери, които могат да наблюдават собствеността и действията на съседите ви. Това може да ви навлече съдебни проблеми. Макар че вече говорихме за това, все пак ви препоръчваме да не поставяте охранителни камери вътре в спалните. Спалнята е място за релаксиране и пълно уединение и никой няма нужда да се чувства наблюдаван там. Ако държите ценни вещи в тях, можете да поставите охранителни камери пред вратите или прозорците. Не е добра идея също така да имате охранителни камери в банята. Ако няма прозорец, там е технически невъзможно да се вмъкне крадец. Но дори да има, вероятността да бъде използван е твърде малка, за сметка на дискомфорта, който ще изпитват обитателите и гостите на дома.

Допълнителни критерии за поставяне на охранителни камери

Охранителни камери 4 - топ цени
Охранителни камери със защита от отблясъци
След като обсъдихме зоните, в които е добре да има и да няма охранителни камери, време е да помислим и за конкретното място, на което могат да се инсталират. Тук също има няколко специфични критерии. Сред специалистите има дълъг спор (без крайно решение) дали външните охранителни камери за дома трябва да се виждат, или да бъдат скрити. Провеждани са дори проучвания сред крадци с присъди, но и самите те дават разнопосочни мнения – според някои видимостта на камерите повишава риска за тях, според други е сигурен знак, че в дома има ценности. Така че окончателното решение зависи изцяло от вас. Второто важно нещо, за което трябва да помислите, е издръжливостта на външните охранителни камери. Те със сигурност трябва да работят добре в температурния диапазон на местния климат. Още по-добре е, еко можете да си позволите корпусите да бъдат защитени от прах, твърди вещества и вода. Това е особено важно, когато смятате да поставяте охранителни камери на отдалечен имот. Третото ви решение ще е свързано с общия брой на камерите. Ако използват Wi-Fi свързаност, те ще намалят скоростта на домашния ви интернет. Някои собственици предпочитат да имат отделен пакет и рутер специално за своите охранителни камери. И накрая, но не на последно място, при обмислянето на конкретните места на всички охранителни камери е добре да огледате внимателно дали по обектива няма да попаднат отблясъци от прозорци, огледала или осветителни тела, които биха направили камерите нефункциониращи поне в някои часове от деня. Добрата новина е, че на пазара се предлагат охранителни камери със защита от отблясъци. Но все пак препоръчваме да ги монтирате на места с непряка слънчева светлина и далече от прозорци и огледала.
  • Охранителни камери - 1
    Охранителни камери 1 | ТЕОС Секюрити
Къде да сложите охранителни камери Къде да не поставяте охранителни камери Допълнителни критерии за поставяне на охранителни камери
5/5 - (2 votes)
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!